Bu projenin stratejisi, faaliyetleri ve sonuçları; göçmenler ile öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin yaşadığı sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda sınıflarında göçmen öğrenciler bulunan öğretmenlere ve genel olarak dil öğrenmeye ilgi duyan öğrencilere de yardımcı olacaktır.

Bu projenin amacı, Avrupa’ya gelen göçmenler için bir “Hoş Geldin Kiti” sunmaktır. Kitin içeriği şunları kapsamaktadır:

A1, A2 ve B1 seviyelerinde farklı dillerde dil öğrenme materyalleri. Bu materyaller dileyen herkesin kullanımına açık olacak; özellikle de öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler için faydalı olacaktır.

Gerçek görevler ve ülkenin kültürel öğeleri üzerinden dil öğrenimini teşvik eden, A1, A2 ve B1 seviyelerinde kullanılabilecek bir e-kitap.

Bu öğrencileri sınıflarında ağırlayan öğretmenlere yardımcı olacak kaynakların derlendiği bir başvuru kitabı.

Eğitimcilerin Yeterlilik Çerçevesi’ni (DigCompEdu) temel alan bir öğretmen eğitimi kursu. Bu kurs; pedagojik stratejiler, dijital ve yeşil becerilerin geliştirilmesine yönelik materyal üretimi, çevresel farkındalığın artırılması ve öğretmenlerin sürekli mesleki gelişiminin bir parçası olarak sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), karma gerçeklik (XR), görsel gerçeklik (VF) ve yapay zekâ (AI) gibi yenilikçi ortamlar üzerine yoğunlaşacaktır.

Dijital öğrenme bağlamında daha az imkâna sahip öğrencilerin karşılaştığı olası öğrenme sorunlarının çözümüne yardımcı olacak, hem aileler hem de öğretmenler için bir kılavuz. Dijital ve teknolojik ekipmanların hâlâ erişim açısından bir engel teşkil ettiği göz önünde bulundurulduğunda, bazı ebeveynlerin çocuklarına dijital araçlar ve sanal eğitim konusunda destek sağlayamaması önemli bir sorundur. Ayrıca, proje kapsamındaki faaliyetler göçmenlerin entegrasyon ihtiyaçları dikkate alınarak oluşturulmuştur. Bu bağlamda, öğretmenlere en uygun yöntemleri ve dijital araçları eğlenceli yollarla tanıtarak dijital yeterlilikler kazandırmak da hedeflenmektedir. Aynı zamanda, daha az fırsata sahip öğrenciler arasındaki dijital uçurumu azaltmak ve yüksek kaliteli eğitimi teşvik etmek de projenin öncelikleri arasındadır.

Proje kapsamında ayrıca, öğretmenler ve öğrencilerin pratik girişimcilik deneyimleri yaşamalarını ve iş planları oluşturmalarını sağlayacak bir kurs sunulacaktır. Bu iş planları; işin değer önerisi, işlevselliği, yönetici özeti, ürün ve hizmetleri, başarıyı belirleyecek temel operasyonları (üretim, pazarlama, satış, idare vb.) içerecektir. Öğrenciler, yeni ve başarılı bir şirket kurmak için iletişimi ve paydaşlarla ilişkileri doğru bir şekilde yönetmeyi de kapsayan bir İş Planı tasarlamayı öğreneceklerdir.

Proje süresince öğretmenler, yerelden uluslararası düzeye kadar Avrupa konularını sınıf içinde öğrencilere öğreteceklerdir. Diğer okullar ve Avrupa kurumlarıyla yapılan video konferanslara katılacaklar; Avrupa kurumları, vatandaşlık katılımı, yeşil beceriler gibi konulara odaklanan video podcast’ler oluşturacaklardır. Ayrıca proje süresince, aileler ve diğer paydaşlar için halka açık “Avrupa buluşmaları” düzenlenecektir. Bu buluşmaların bir kısmı kaydedilerek proje web sitesinde paylaşılacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment